„Обязди“ стреса…

12950

Част 2

Разберете как действа законът на привличането

Това е един закон, за който разбрах, гледайки документалния филм The secret. Всъщност идеята е стара,колкото и света, а напоследък американците, започнаха да я промотират, като най-популярният и защитник е Джон Кехоу предимно с книгата си „Подсъзнанието може всичко”. Книгате на Кехоу са изключително комерсиални и атрактивни за широката аудитория, но основната им идея наистина…. работи. Законът на привличането гласи,че нашите мисли са сложни енергийни полета, чрез които правим проекции на живота и нещата около нас. Ако ние искаме нещо определено и мислим постоянно за него и неговото постигане, то със сигурност мислите ни ще рефлектират върху действителността и ние ще получим желаното. Мислите ни са като магнит, с който привличаме нещата, за които мислим. Но трябва да мислим само в положителна посока, и само за нещата, които искаме, а не да мислим за нещата, които не искаме, защото тогава законът на привличането не действа. И вместо да отблъснем нещата, които не искаме да се случат, ние ги привличаме все повече към себе си. Дефакто този закон няма адекватно научно обяснение, редица учени го асоциират с живата на клетката, където атомът успява да привлича или отблъсква определени положителни или отрицателни частици към себе си. За съжаление, нямаме подобни научни доказателства, касаещи мислите ни, но нищо не пречи да опитаме да живеем според законът на привличането. Гарантирано нямо да ни е във вреда.

Осъвършенствайте уменията си

Това не само ще повиши доходите ни, тъй като ще бъдем по-големи професионалисти отпреди, но и ще ни помогне да се чувстваме по-пълноценни, по-сигурни в себе си, по-талантливи, а това ще се отрази и на начина, по които гледаме света. Под „умения” имам в предвид не само нещата, които ни се отдават, а всички, за което можем да се сетим- езикови курсове, курсове за преквалификация, нова образователна степен или записване на нова специалност в унивреситета. Ако сме сигурни или малко вярваме,че имаме талант в дадена сфера, който е останал недоразвит, трябва да намерим време и средства, да го осъвършенстаме. За да сме сигурни,че не сме проиграли шанса си и да не казваме „Ако беше така…” или „ Можеше да съм….”, трябва да се опитат възможностите още тук и сега. Възрастта няма значение- времето е само функция на нашето съзнание, а как ще го изпълним, зависи само от нас.

Обичайте работата си

Някой беше сътворим едно клише: Намери си работа, която обичаш и никога няма да ти се налага да работиш”. Ами вярно е, макар, че сме свикнали винаги да разграничаваме работата от удоволствието. А защо ли? Защо твъргаме на работа с нежелание и се взираме в часовника с нетърпение да отчете последната ни работна минута? Ами защото просто не харесваме това, което работим, защото сме си въобразили,че онова, което ни харесва няма да ни носи тези пари, с които издържаме семействата си. Поогледайте си, поразровете се из сайтовете за работа, поразпитайте колегите си от университета и ще забележите, че сте живяли доста време в дълбока заблуда. Още не е късно….. Защото, когато обичаш това, което правиш ти даваш максимума от себе си, влагаш от личното си време и използваш уменията си на хиляда процента, защото работата ти носи вътрешно удовлетворение. Ето тези неща ви гаранитрат, че ще бъдете истински добри в работата, която обичате, а това ще ви гарантира и добри доходи.

Направете списък с нещата, които искате да постигнете до края на годината.

Има нища, които са важни за нас, но постоянно отлагаме да ги свършим. И така с години, но продължаваме да ги планираме за в бъдеще и факта, че нищо не правим по въпроса ни носи допълнително неудовлетворение. Ами нека ди си поставим разумни срокове – като например края на годината и да отделим поне седмица, за да свършим тези неща. Ако са ни наистина важни, ще се справим. А и когато теглим чертата на равносметката в Новогодишната нощ, ще се почувстваме с една идея по-горди от себе си.

Време е за нещо благородно

Не е задължително, но много помага при изграждане на себеуважението. Това е от чисто егоистична гледна точка, разбира се, когато почваш да се уважаваш, защото се чувстваш благороден, помагайки на другите. Имам в предвид някой дребен жест, като да подарим някоя от вещите се на нуждаещ се приятел или познат, или съберем дрехи от децата и ги дарим на домове за сираци. В момент на конфронтация, се поставете за момент на мястото на другия

Когато спорим с някой, нека преди всички този спор да е конструктивен и да води до решение.

За целта трябва да вникнем в позицията на опонента си и да се поставим мислено на негово място. Така не само ще привлечем обективността на наша страна, но и ще ни помогне да аргуменитераме убедително нашата позиция на фона на чуждата. Все по-малко хора притежават емоционална интелигентност и емпатия, но нека поспрем за минута и си дадем сметка, че не сме сами във вселената и трябва да уважаваме другия, така както искаме и нас да ни уважават. Това ще ни помогне да разбираме по-добре света около нас и да се защитим, когато е необходимо.

Когато нещата за вършене са повече от 100….

Степенувайте приоритетите си по-важност и възможност за реализация във времето. Започнете да се справяте с най-важните неща за деня, а част от по-маловажните отложете за другия ден. Не се притеснявайте да прехвърляте някоя и друга дейност на близките хора около вас, без да прекалявате. Правете го с цел да успеете да свършите с всичко в срок. Хората, които държат на вас ще ви разберат и ще ви помогнат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *